Blog #1 schelden doet wel pijn!

Home Behandelingen Blog #1 schelden doet wel pijn!

Schelden doet wel pijn!

Schelden doet wel pijn
Iedereen zal het erover eens zijn dat het moeilijk is voor kinderen om vol zelfvertrouwen te dealen met het leven, wanneer het zich gespannen, angstig, ongelukkig, waardeloos of ongeliefd voelt. Niet alleen ouders hebben invloed op het kind, maar ook leeftijdsgenootjes of andere volwassenen in de omgeving van het kind. Zij kunnen het kind schaden met woorden. Gepest worden, uitgescholden worden, vernederd worden, belachelijk gemaakt worden, heeft grote invloed op het kind, ook later in het volwassen leven. Lichamelijke wonden helen, geestelijke wonden blijven altijd bestaan, met alle gevolgen van dien. Je kunt woorden niet ‘uitwissen’, maar je kunt de gevolgen wel beperken.

Het beschadigde kinderbrein

Het brein van een kind accepteert negatieve suggesties net zo makkelijk als positieve. Een kind tot ca. 8 jaar heeft nog geen zogenaamde ‘kritische factor’, een filter dat binnenkomende informatie beoordeelt op waarheid. Zeg je tegen een volwassene “je bent stom”, dan zal die volwassene dat niet accepteren. Een kind daarentegen, zou dat zomaar van je aan kunnen nemen. Hoe ouders ook hun best doen, ze zijn ook nog mens en kunnen uit onmacht wel eens dingen zeggen die het kind kunnen schaden: “ga uit mijn ogen”, “als jij zo doorgaat kun je een ander huis gaan zoeken”, “je bent een onmogelijk kind”, “waarom kun je niet wat meer zijn zoals je zusje”, “waarom kun jij nou nooit normaal doen”, om maar een paar voorbeelden te noemen. Deze ‘overtuigingen’ worden opgeslagen in het onderbewustzijn van het kind en hebben invloed op het bewuste gedrag omdat het kind zich afwezen, onveilig of onzeker voelt.

Middels hypnose en coaching is dit zeker op te lossen! Herken je iets in je kind, of ben je bezorgd over de ontwikkeling van je kind? Neem dan gerust contact met mij op!

 

Martine heeft mijn zoon geholpen om weer rust te krijgen in zijn hoofd… Hij had het moeilijk op school, kon geen contact leggen met de anderen kinderen en met behulp van de kindercoach is het weer gelukt! ” *Gesina

Waarmee kan ik je helpen?

Neem contact op