Hypnose & Hypnotherapie Friesland

Home Therapieën Hypnose & Hypnotherapie Friesland

Hypnose … wat is dat precies?

Is het eng? Ben ik de controle over mijn gedachten kwijt? Wat kan ik verwachten dan.. ben ik wel echt in hypnose? Kan ik wel in hypnose?

Hypnose en Hypnotherapie

(Energetische) Hypnotherapie is een vorm van hypnose die gebruikt wordt om veranderingen bij mensen te creëren. Door hypnose verlaagt het brein haar activiteiten waardoor suggesties aan het onbewuste kunnen worden gegeven.

Voor mij is hypnose een staat waarin we wel duizenden keren per dag inkomen. Het heeft te maken met een verlaging van brein activiteit zodat we vatbaarder worden voor suggestie. Eigenlijk is het een heel natuurlijk proces, ga maar eens na:

  • Je rijdt in de auto en zomaar opeens besefte dat je er al bijna was? Een heel stuk van de weg was je ‘kwijt’. Wat deed je toen op dat moment? Je was op dat moment in de staat die we ook wel hypnose noemen
  • Of ken je dat, dat je zo aan het lezen bent in een goed boek? Dat je alles om je heen vergat? Ook toen was je in de staat die we hypnose noemen
  • Of dat je in een lift stond en dacht dat het jouw verdieping was toen je uitstapte en dat bleek niet zo te zijn?

Al die momenten zijn momenten dat je in hypnose bent. Het is dus geen raar verschijnsel en er hangen allemaal mythes omheen die niet kloppen helaas.

Hypnose is een staat van ontspanning en focus. Wanneer je lichaam zich meer ontspant gaat je brein activiteit omlaag. En op die manier werken we met het onbewuste welke dan in een juiste staat is van positieve suggesties te ontvangen!

Is het eng? Nee zeker niet! Je bent er gewoon bij.. je bent in een diepe staat van ontspanning en hoort gewoon mijn stem.. maar doordat je het spannend zijn.. los kan laten.. ga je steeds dieper en dieper in een super staat van ontspanning!

 

“Ik vind het iedere keer een feestje wanneer ik bij Martine in de stoel lig.. Ze heeft zo’n fijne stem.. en het maakt me echt relaxed” *Marjan

Waarmee kan ik je helpen?

Neem contact op