Ik voel me depressief

Home Behandelingen Ik voel me depressief

En pas wanneer je weer je Z-elf durft te zijn wordt je leven leuker en eenvoudiger.

Wanneer je een depressie hebt zit je, om het maar zacht uit te drukken, niet zo heel erg lekker in je vel. Mensen die hier niet mee bekend zijn doen hier nog wel eens lacherig over. Dit is echter pure onwetendheid, want een depressie heeft grote impact op jouw dagelijks functioneren.

Wat is een depressie?

Een depressie kan er zelfs toe leiden dat je helemaal niet meer in staat bent om te functioneren. Uit een depressie komen op eigen houtje valt niet mee en kost tijd, erg veel tijd. Daarnaast wordt er een beroep gedaan op doorzettingsvermogen, wilskracht en karakter. En laat dat nu net de dingen zijn die je vaak niet kunt opbrengen wanneer je aan een depressie lijdt. Een depressie wordt ook nog wel eens behandeld door middel van medicijnen. Een succesvolle methode om depressie te behandelen die relatief onbekend is, is de behandeling van een depressie door middel van hypnose & hypnotherapie.

Tekenen van depressie
Iedereen heeft natuurlijk wel eens een periode dat het allemaal net niet zo loopt als dat je graag zou willen. Dit kan bijvoorbeeld komen door relationele problemen, problemen op je werk of misschien laat jouw gezondheid je in de steek. Periodes waarin je je moe voelt en inderdaad misschien ook wel lusteloos bent. Het gaat ver om dan direct de diagnose te stellen dat je depressief bent. Tekenen van depressie zijn vaak wel degelijk aan te geven en deze moeten dan ook uiterst serieus genomen worden.

Depressie symptomen kunnen zijn:

’s Morgens nauwelijks uit bed kunnen komen. Geen enkele interesse hebben in de dingen die je normaliter graag doet
Je hebt last van allerlei ondefinieerbare pijntjes en kwaaltjes. Vaak maak je deze groter dan ze zijn door te denken dat je een ongeneeslijke ziekte hebt.
Je valt terug in oude gewoontes als roken en (vaker en meer) drinken.
Het lijkt alsof je niet kunt stoppen met eten. Je bent als het ware onverzadigbaar en natuurlijk is het niet bepaald gezond wat je eet. Je komt dan ook al snel kilo’s aan.
Je bent heel emotioneel. Er hoeft maar het minste of geringste te gebeuren of je schiet vol tranen. Het liefst hou je deze tegen, maar het lukt je gewoonweg niet.

Met hypnose spreken we jouw onderbewustzijn aan en zetten deze aan het werk. Het laat je afrekenen met de gevoelens die bij jou de depressie hebben veroorzaakt. Hypnotherapie zorgt ervoor dat je jouw, vaak jarenlange opgekropte, emoties de vrije loop laat op een simpele wijze. Pas hierna begint de “wederopbouwfase”. In deze fase wordt alle negatieve energie omgezet in positieve energie. Hierdoor zie je de dingen weer rooskleurig(er) in – in slechts een paar hypnose sessies!

“in 1 woord: wonderlijk! Ik loop al tijden met depressieve klachten wat zich uiten oa in niet kunnen slapen, veel willen eten en het leven niet meer leuk vinden. Met de sessies bij Praktijk ZoZelf, heeft mij bewuster gemaakt.. en ik weet niet precies wat er is veranderd.. maar ik vind het leven veel mooier nu!” *Margreeth

Waarmee kan ik je helpen?

Neem contact op