EMB bloedtest Friesland

Home Therapieën EMB bloedtest Friesland

EMB (Energetische Morfologische)bloed test.

METEN IS WETEN!

Heb je al langere tijd last van (vage) klachten en lukt het maar niet om te achterhalen wat hier de oorzaak van is? Heb je last van maag- en of darmklachten (de diagnose PDS gekregen?), hormonale klachten (zoals PMS of PCOS), chronische vermoeidheid of herken je één of meerdere van de volgende klachten: slechte slaap, moe wakker worden, problemen met geheugen of concentratie, futloosheid, darmklachten of hormonale disbalans?

Met een energetische morfologische bloedtest (EMB test) kun je jouw bloedwaarden laten onderzoeken door een alternatieve therapeut of een medisch specialist. Dit holistische bloedonderzoek is met name interessant wanneer je last hebt van vermoeidheid of andere lichamelijke klachten waar binnen de reguliere geneeskunde geen oorzaak voor kan worden gevonden. Het bloedonderzoek is echter ook aan te raden wanneer je nieuwsgierig bent naar de huidige balans van je lichaam en je door middel van voeding, voedingssupplementen of een alternatieve behandeling het beste uit jezelf wilt halen. Je kan de EMB test dus ook zien als een APK voor je lichaam.

Wat is een EMB test?

Een EMB test is een bloedtest waarbij niet alleen gekeken wordt naar waardes waar in de reguliere zorg aandacht voor is, maar ook naar holistische bloedwaardes. Een geschoolde therapeut kan de bloedwaardes interpreteren en afhankelijk van de uitslag een bepaalde therapie, behandeling en/of voedingssupplementen voorschrijven. Een EMB test is daarmee een aanvulling op de reguliere bloedtest die je via de huisarts af kunt laten nemen, maar is geen vervangende test. De therapeut die de test uitvoert is opgeleid om de bloedwaardes met een holistische bril te interpreteren en te behandelen. Bij gezondheidsklachten is het altijd verstandig naar de huisarts te gaan.

Waarom kiezen voor een holistisch bloedonderzoek?

De EMB test wordt ook wel een APK voor het lichaam genoemd. Je krijgt een uitgebreid overzicht over de balans in je lichaam. De test wordt vaak ingezet wanneer je last hebt van vage klachten waar binnen de reguliere geneeskunde geen oorzaak voor wordt gevonden. Het is ook een test die vaak ingezet wordt door gewichtsconsulenten en andere op voeding gerichte therapeuten, omdat er een duidelijk beeld kan worden verkregen van de vitamines en mineralen die in het bloed aanwezig zijn. Op die manier kan door middel van voeding of supplementen een aanwezig tekort worden aangevuld.

Hoe werkt een EMB test?

De bloedtest zelf werkt heel eenvoudig en is binnen een paar minuten verricht. Met een prikpen wordt er een druppel bloed afgenomen dat vervolgens naar een laboratorium wordt gestuurd voor onderzoek. De afname van het bloed is vrijwel pijnloos, je voelt alleen een klein prikje. De uitslag van het onderzoek wordt binnen twee weken naar de therapeut gestuurd. We maken een afspraak  om de testresultaten te bespreken en een plan van aanpak te maken. In de meeste gevallen volgt er een vervolgafspraak om de voortgang te monitoren.

Een EMB test doe ik van maandag t/m donderdag, (op afspraak) zodat het bloedmonster zo snel mogelijk bij het laboratorium terechtkomt. Aan het einde van de week kan de bezorging vertraging oplopen door het weekend en dat is niet goed voor het behoud van de kwaliteit van het bloedmonster.

Waar wordt het bloed op getest?

De holistische bloedtest bestaat uit een regulier en een holistisch onderdeel. Zo wordt er net als binnen de reguliere zorg gekeken naar de rode en witte bloedcellen en de bloedplaatjes. Ook wordt de aanwezigheid van alle vitaminen, mineralen en hormonen Vaak wordt onderschat hoe belangrijk hormonen zijn voor een goede gezondheid, zowel op fysiek als mentaal en emotioneel vlak. Eigenlijk bepalen hormonen voor een groot deel hoe we ons voelen, wat we doen en zelfs hoe..in het bloed onderzocht. Er kan bijvoorbeeld ontdekt worden of er sprake is van een vitaminetekort of een teveel aan stresshormonen. Vanuit holistisch perspectief wordt er onder andere ook gekeken naar acupunctuur meridianen, de energetische pathogenenbelasting, darm parameters en energetische blokkades. Er ontstaat dus een uitgebreid beeld van de huidige balans in je lichaam.

Bij een EMB-test wordt er getest op:

Basis Hematologie: (reguliere bril)

Trombocyten (aantal bloedplaatjes) / Rode bloedcellen (erytrocyten) / Witte bloedcellen (leukocyten) / Lymfocyten / Hemoglobine (Hb, ijzer) / Hematocriet (Ht) / Mean Corpuscular Volume (MCV) / Mean Corpuscular Hemoglobin Concentration (MCHC)

Microscopisch Bloedonderzoek: (complementaire bril)

Acanthocytose (lever) / Aggregatie (klontering) / Anisocytose (vitamine eficienties/disbalans/stress) / Clouds (ontstekingen) / echonocytose (verzuring) / Gistvormen – schimmels / Hemolyse (vit. e difiecientie/vrije radicaalschade) / Macrocytose ( vit. B12/foliumzuur deficientie) / Membraam souplesse (slechte vetzuurratio) / Microcytose (anemie/ijzer) / Paracieten / Poikilocytose (darm/verzuring/ionenprobleem) / Spiculen (leverbelasting) / Spirocheten / Immuumsysteem (Cytoplasmatische activiteit) / Vrije radicaalschade.

Vitaminen:

Vit A / Vit B1/ Vit B11/  Vit B12/ Vit B2/ Vit B3/ Vit B5/ Vit B6/ Vit B8/ Vit C/ Vit D/ Vit E/ Vit K/ Methylering.

Mineralen:

Calcium/ Chroom/ Fluoride/ Fosfor/ Ijzer/ Jodium/ Kalium/ Koper/ Magnesium/ Mangaan/ Molybdeen/ Seleen/ Zink.

Vetzuren:

Omega 3 vetzuren / Omega 6 vetzuren.

Hormonen:

Hormonale disbalans / Oestrogeendominantie/ Progesteron deficiëntie/Prolactine

Neurotransmitters:

Acetylcholine/ Dopamine/ GABA/ Serotonine

Stress parameters:

Endorfine resistentie/ Mentale of Emotionele stress reactie/ Oxytocineresistentie/ Parasympatische verstoring/ Sympathische verstoring/ Verlengde stress reactie.

Acupunctuur meridiaan:

Blaasmeridiaan/ Conceptievat/ Dikke darm meridiaan/ Drievoudige verwarmer meridiaan/ Dunne darm meridiaan/ Galblaas meridiaan/ Gouveneursvat/ Hart meridiaan/ Kringloop meridiaan/ Lever meridiaan/ Long meridiaan/ Maag meridiaan/ Milt- Pancreas meridiaan/ Nier meridiaan.

Energetische Pathogeen belasting:

Bacteriële belasting/ Parasitaire belasting/ Prionenbelasting/ Schimmel belasting/ Verdenking energetische belasting Borrelia B(Lyme)/ Virale belasting.

Darm parameters:

Darmbarriere/ Darmflora/ DPPIV enzym / deficientie/ Lymfe blokkade Darm (Lymfadenitis)/ Parasieten/ Schimmels.

Energetische blokkades:

Auto-immuun/ Auto-intoxitatie/ Bio Basis Regulatie Systeem/ Celmembraanblokkade/ Chakraverstoring/ Degeneratie/ Elektrosmog/ Element verstoring/ Focale haarden/ Geopathie/ HPU blokkade/ Immuunsysteem/ Intracellulaire pathogenen/ Kaakgewricht blokkade/ Leverblokkade/ Litteken blokkade/ Lymfe blokkade/ Medicatie blokkade/ Metabole blokkade/ Pesticiden/ Postviraal/ Radioactieve belastingen/ Schildklierblokkade/ Tandheelkundige blokkade/ Thymus blokkade/ Toxische belasting/ Vaccinatie blokkade/ Wervelkolom blokkade/ Ying Yang blokkade/ Zenuw blokkade/ Zware metalen.

Energetische intoleranties:

E621/ Exofinenbelasting/ Fructose/ Gluten/ Kippenei/ Lactose/ Soja/ Suiker/ Tarwe/ Varkensvlees/ Zuivel geit/ Zuivel koe.

Na de EMB test

Zodra ik de uitslag van de EMB test binnen heb, volgt er een afspraak om de testresultaten te bespreken en indien gewenst vervolgstappen te nemen. De wetenschap van vandaag heeft al meermaals kunnen bevestigen dat alles uit energie bestaat. De dingen die we waarnemen in het dagelijkse leven zijn niet meer dan een beperkte voorstelling van wat mensen, dieren en..therapeut het behandelen van jouw energiestromen een onderdeel van het behandelplan kunnen zijn. In veel gevallen worden er voedingssupplementen voorgeschreven om aantoonbare tekorten aan te vullen. Een vaak voorkomend tekort dat voor diverse lichamelijke klachten kan zorgen is een tekort aan vitamine B12

Betrouwbaarheid EMB test

Het onderzoek naar het bloed wordt door een deskundig laboratorium uitgevoerd. De complementaire waardes waar bij dit onderzoek naar gekeken wordt, zijn niet wetenschappelijk onderbouwd. Behandelmethodes die gebaseerd zijn op voedingssupplementen zijn wel gebaseerd op wetenschappelijk onderbouwde methodes. Het ontbreken van een wetenschappelijke onderbouwing wil echter niet zeggen dat het geen effect kan hebben op je gezondheid. De EMB test ervaringen van veel mensen zijn zeer positief te noemen. De EMB test is betrouwbaar, maar enkel als aanvullend op de reguliere zorg. Ga bij gezondheidsproblemen altijd naar een reguliere arts.

Waarmee kan ik je helpen?

Neem contact op