Prikangst

Ongeveer één procent van de Nederlandse bevolking heeft last van prikangst, ook wel injectiefobie genoemd. Een overmatige angst voor naalden is zeer vervelend  bij vaccinaties, bloedafnames of het aanbrengen van infuuslijnen. Zeker nu, tijdens de massale vaccinatiecampagne tegen het coronavirus is prikangst het laatste wat je wil hebben. Deze angst kan uitgroeien tot een ware fobie voor prikken, een fobie die zo ernstig kan zijn dat je niemand met een naald in je buurt wil hebben. Maar  gelukkig bestaat er een doeltreffende behandeling, om de angst voor naalden te overwinnen, gebaseerd op hypnose.

Een fobie voor prikken: oorzaak ligt vaak  in het onderbewustzijn

Als je gewoon rustig  nadenkt, weet je natuurlijk wel dat prikken met een naald in werkelijkheid maar heel even pijn (en vaak niet eens)  doet en zeker niet gevaarlijk is. Een fobie voor naalden is jammer genoeg het gevolg van een nefaste associatie die zich niet in je bewuste geest, maar in je onderbewustzijn is gaan nestelen. Misschien verwacht je het niet, maar de invloed van je onderbewustzijn op jouw leven is echt enorm groot!

Het is  zelfs zo dat je dagelijkse handelingen en je gedrag voor maar liefst 95% aangestuurd worden door jouw onderbewustzijn. In het onderbewuste zitten er allerlei patronen en associaties opgeslagen die meestal heel nuttig zijn, maar soms ook erg belemmerend en hinderlijk kunnen werken. Om de angst voor naalden te overwinnen, moet er dus ingegrepen worden in je onderbewustzijn. En dat kan perfect met behulp van hypnose!

Waarmee kan ik je helpen?

Neem contact op