Veel gestelde vragen over Hypnose

Home Informatie & Tarieven Veel gestelde vragen over Hypnose

Aangenaam
Hypnose is aangenaam om te ervaren. Een unieke belevenis! Kijk hier eens of je vraag ertussen zit.. en mocht je nog een vraag hebben die er niet tussen staat, mail me gerust!

Is hypnose zweverig?
In hypnose ben je niet in een andere ‘staat’ of ‘wereld’. Het is absoluut niet zweverig, vaag, ongrijpbaar of eng, maar juist helder, tastbaar en zeer aangenaam. In hypnose is het bewustzijn sterk gefocust en volledig aanwezig in het hier en nu. Directe hypnose is pure wetenschap met ongekende mogelijkheden.

Is hypnose eng?
Veel mensen die voor het eerst bij mij komen, hebben voorafgaand aan de hypnose sessie een beetje gezonde spanning. Vanwege de onbekendheid, ‘niet weten wat te kunnen verwachten’ etc. Heel logisch, want het is een geheel nieuwe ervaring. Tijdens het intakegesprek nemen we voldoende tijd om eventuele spanningen, onzekerheden en onduidelijkheden weg te nemen. Iedereen die bij ons in hypnose is geweest, zal het met ons eens zijn: Hypnose is een prettige, vertrouwde en veilige belevenis!

Verlies ik mijn bewustzijn in hypnose of ga ik slapen?
Hypnose is een staat van sterke mentale focus en diepe lichamelijke ontspanning. Je gaat dus niet slapen en bent ook niet buiten bewustzijn. Je bent gewoon ‘bij’.

Kan ik in hypnose dingen doen die ik niet wil?
De hypnose therapeut heeft tijdens de hypnose sessie geen enkele macht of controle over jou en kan je nooit dingen tegen je wil of zin in laten doen. De therapeutische vorm van hypnose heeft niets te maken met de shows op televisie. Ik begeleidt vanuit jouw hulpvraag, persoonlijke behoefte en wensen. Vanuit vertrouwen en veiligheid.

Kan ik blijven ‘steken’ in hypnose?
In hypnose ben je bij machte om te allen tijde zelf de staat van hypnose op te heffen. Tevens kan de hypnose therapeut de hypnose op elk gewenst moment beëindigen. Je kunt dus nooit in de hypnotische staat blijven steken of te diep in hypnose gaan. Het is volkomen veilig.

Hoe voel ik me na een hypnose sessie?
Na een hypnose sessie bij Praktijk ZoZ-elf voelen de meeste mensen zich ontspannen, fit, vitaal, opgelucht, vrij en lekker in hun vel. Je kunt gewoon weer alles doen wat je wilt doen of gepland hebt.

Kan iedereen in hypnose?
Iedereen die wil, kan gehypnotiseerd worden. Met uitzondering van zwakbegaafde mensen of mensen met een geestelijke beperking en/of beschadiging. Hoe hoger je bereidheid om in hypnose te gaan, des te gemakkelijker en dieper het gaat. Centrum Proza doet alleen sessies met cliënten die voor hypnose en verandering open staan. Je moet er volledig voor willen gaan.

Werkt hypnose voor iedereen?
Hypnose is geschikt voor vrijwel iedereen die bereid is de instructies van de hypnosetherapeut op te volgen. Het is een ongelooflijk krachtig instrument. Mits het op de juiste manier wordt begeleid en jij ook daadwerkelijk wil veranderen. Er iets niets in het leven dat bij iedereen (hetzelfde) werkt. Bij Praktijk ZoZ-zelf leveren we daarom maatwerk. Wij kijken wat bij jou past. Wij gaan voor een optimaal resultaat, maar zijn ook eerlijk als we ergens geen vertrouwen in hebben.

Hoe lang duurt het voordat ik resultaat merk?
De meeste mensen boeken al resultaat na de hypnose. Ervaring leert dat met name rondom afvallen, gewichtsbeheersing, eetgedrag, stoppen met roken en (langdurige) psychische problemen, het soms iets meer aandacht en diepere bijsturing nodig heeft om het gewenste resultaat te bereiken. De hypnose Dieptesessie biedt hiertoe krachtige interventies. Elke verandering heeft zijn eigen tempo.

Hoe ‘blijvend’ zijn de veranderingen?
In bijna alle gevallen zijn de veranderingen krachtig en blijvend. Terugval betekent dat er nog een diepere blokkade in je onderbewustzijn aanwezig is, die vooruitgang tegenhoudt en baat heeft bij het oude, vermijdende, reactiepatroon.

Zijn er eventuele bijwerkingen van hypnose?
Het is onmogelijk dat een probleem of klacht verergert na een hypnose sessie. Wel kunnen er heel soms onverwachte stemmingswisselingen, slapeloosheid, moeheid of andere ongeregeldheden optreden na een sessie. Is dit het geval? Laat mij dat dan alsjeblieft weten, dan kan ik zeker wat voor je betekenen.

Een aantal tips voor na de hypnose sessie:

• Drink veel water
• Neem voldoende rust
• Wees extra lief voor jezelf
• Gun jezelf de tijd
• Heb vertrouwen
• Blijf positief!

Wat is het nadeel van hypnose?
Ik zelf heb eigenlijk geen nadeel  kunnen ontdekken bij het ervaren van hypnose. Na een hypnose sessie voel je je goed, helder en alert.

Kan ik mijzelf in hypnose brengen?
Niets is zo krachtig als een hypnose sessie bij een goede hypnosetherapeut. Overigens kun je wel zelfhypnose leren en hier je voordeel mee doen in het dagelijks leven. In de hypnose Ontspanningssessie leer je om thuis op ieder gewenst moment diepe ontspanning te bereiken en zelf positieve overtuigingen in je onderbewustzijn te ankeren.

Hoe weet ik of ik een goede hypnose therapeut heb getroffen?
Kijk naar relevante diploma’s en certificaten, lees het verhaal van de hypnosetherapeut, vraag naar ervaringen van anderen en vertrouw op je gevoel.

Waarmee kan ik je helpen?

Neem contact op